Een spiraalbodem ligt onder het matras en dient als ondersteuning van het matras. Het is gemaakt uit door elkaar gevlochten metaaldraden die op spanning worden gebracht. Deze bodem heeft een zeer lange levensduur en ventileert uitstekend!
Over het algemeen ventileert een spiraalbodem beter dan een lattenbodem. Maar een spiraalbodem heeft ook een klein nadeel.

spiraalbodem

Een spiraalbodem is gemaakt van metaal. Dit zorgt voor een stijging in de elektromagnetische straling. Als je gevoelig bent voor dit soort straling kan dit een negatief effect hebben op je nachtrust en is het af te raden een spiraalbodem te kopen.Dwarsgespannen en in-de-lengte gespannen spiraalbodem

Spiraalbodems kunnen dwarsgespannen en in de lengte gespannen zijn. Dit laatste gebeurd niet vaak meer en is eerder ouderwets te noemen. Doordat deze bodems snel doorzakken krijgt men rugklachten.
Dwarsgespannen spiraalbodems bieden meer ondersteuning en wordt om die reden het meest gebruikt.

De voor en nadelen op een rij

Voordelen

nadelen

Let altijd op bij uw aankoop van een nieuw bedbodem of dit goed samen gaat met uw matras. Een aankoop van een bedbodem of matras doet u maar eens in een decennia. Laat u altijd goed voorlichten en doe van te voren genoeg onderzoek zodat u door de verkooppraatjes heen kan kijken.

Ben je van plan een nieuw bed te kopen?

Lees het blog ”Nieuw bed kopen” voor de beste Tips & Trucs

Heb jij slaapproblemen en wil je graag beter slapen?

Laat mij je helpen met de beste weg naar beter slapen

Vul hier je naam en email adres in.

Aanmelden is geheel gratis en je kunt

je op ieder moment afmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.