De zomer staat weer voor de deur en jij wilt beter slapen met warm weer. Het lijkt soms een onmogelijke opgave, maar het is zeker mogelijk.

Warme temperaturen en een lekker zonnetje zorgt ervoor dat heel Nederland lekker naar buiten gaat. We worden er over het algemeen een stuk vrolijker van, maar een warme temperatuur zorgt er ook voor dat een groot deel van de Nederlanders last heeft van slapeloosheid. Draaien, woelen, zweten en voordat je het weet ga je nog liggen piekeren ook. Slapeloosheid kan vervelende gevolgen hebben.

Deze 10 Tips helpen je gelijk Beter te
Slapen met Warm weer.

Gelukkig zijn er genoeg dingen je kunt doen om beter te slapen met warm weer. Met deze 10 tips die jij vanavond nog kunt toepassen hoef je je geen zorgen meer te maken over slaaptekort.

#1 Neem een warme douche

Een warme douche voor het slapengaan helpt je bij het sneller afkoelen van je lichaam. Een koude douche zorgt ervoor dat je bloedvaten dicht gaan, een warme douche zorgt er juist voor dat bloedvaten open gaan. Een goed gekoeld lichaam helpt bij snel in slaap vallen.

#2 Gesloten ramen en deuren overdag

Houd je ramen, deuren en gordijnen overdag gesloten, zodat de warme lucht van buiten niet naar binnen kan.

#3 Open een raam in de avond

Open een raam in de avond wanneer de temperatuur buiten begint te dalen. Een goed gekoelde en geventileerde kamer helpt jou beter te slapen. Je kunt ook nog de deur op een kiertje laten om de ventilatie te bevorderen.

#4 Plaats je ventilator bij een koele bron

Plaats je ventilator bij een koele bron. Zo kun je jouw ventilator bij het raam zetten, zodat deze koele lucht van buiten trekt. Maar je kunt ook een ijszak of een koude natte handdoek erachter hangen.
Een koele kamer zorgt ervoor dat jij je lichaamswarmte kwijt kunt.

#5 Maak gebruik van een kruik

Sommige mensen staan hier niet bij stil, omdat een kruik vaak gevuld wordt met heet water. Maar je kunt een kruik net zo goed vullen met ijswater. Stop er een aantal ijsblokjes bij en je hebt voor jezelf verkoeling in bed.

#6 Slaap naakt

Net zoals bij de andere tips om beter te slapen met warm weer is verkoeling uiterst belangrijk. Kleding houd warmte bij je vast. Door naakt te slapen raak je makkelijker je warmte kwijt.

slapen met warm weer

#7 Genoeg drinken.

Drink genoeg water overdag (1,5L tot 2L). Niet vlak voor het slapen gaan nog even snel veel water drinken. Anders ben je weer druk in de weer met naar de wc gaan. Een goed gehydrateerd lichaam helpt bij het makkelijk kwijt raken van lichaamswarmte.

#8 Warme kopje kruidenthee

Een uur voor het slapen een lekker kopje kruidenthee. Geen normale thee, want hier zit cafeïne in. Je bent geneigd een koud drankje te drinken met het warme weer, maar juist een door een warm drankje koel je eerder af. Kruidenthee heeft sowieso een kalmerend effect.

#9 Doe je kussensloop in de vriezer

Dit klinkt misschien gek in de oren, maar afkoelen om in slaap te vallen is essentieel. Een koud kussensloop of laken helpt hierbij.

#10 Geen draaiende elektronica in de slaapkamer.

Alle apparaten zijn ondanks hun primaire functie ook verwarmingselementen. De één wat meer dan de ander, maar dat maakt voor jou niet uit. Alle kleine beetjes helpen. Laad geen telefoon op in je slaapkamer, maar verwijder ook een lampje, laptop, radio, etc.

Slaapprobleem?

Veel mensen zijn bang om hun slaapproblemen echt onder onder ogen te komen en ondernemen dan ook nooit actie. Dit zijn mensen die hun leven lang nooit echt goed zullen slapen.

Vaak weet je niet eens waar je slaapproblemen vandaan komen. Maar eigenlijk is het best logisch allemaal. Je moet het alleen even weten.

Met het boek van William weet jij hoe het is om echt goed te kunnen slapen.

William zijn aanbod is echt uniek. Je loopt geen financieel risico, dit doet hij voor jou.

Wil je weten wat het aanbod is? Klik hieronder op zijn boek!

elke nacht om 4 uur wakker

JA! IK WIL BETER SLAPEN

Hele nacht niet geslapen? Maak niet te veel zorgen. Lees dit blog!

Heb jij slaapproblemen en wil je graag beter slapen?

Laat mij je helpen met de beste weg naar beter slapen

Vul hier je naam en email adres in.

Aanmelden is geheel gratis en je kunt

je op ieder moment afmelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.