Op zoek naar de beste slaaptip voor de slaapkamer?
Lekker slapen en uitgerust wakker worden?
U vindt het hier!

Een goed bed is de basis van een gezonde nachtrust.
Het is belangrijk dat een slaapkamer ontspanning en rust uitstraalt.
Een slaapkamer moet een aangename plek zijn om te slapen. Je spendeert ten slotte zo´n 1/3 van je leven in de slaapkamer. Een goede rede om de slaapkamer onder handen te nemen.

Maar wat is nu het beste bed voor mij?
En hoe zorg ik ervoor dat mijn slaapkamer een aangename plek is om te slapen?
Het antwoord op deze vragen worden in dit artikel beantwoordt.

Het matras

Er zijn duizenden verschillende soorten matrassen, boxsprings, toppers en nog veel meer variaties waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe maakt u nu de juiste keuze uit al deze keuzes.

Het is belangrijk dat je matras en lattenbodem kunnen ventileren. Een fris en schoon matras kan uw nacht veel aangenamer maken.
Een goed matras is niet ouder dan 10 jaar. Geeft jou matras niet meer de comfort die je nodig hebt? Neem eens een kijkje hier!

”Een hard matras voor zwaardere mensen is onzin”

Voor een gezonde nachtrust moet uw matras de juiste ondersteuning en comfort bieden. Matrassen komen in veel verschillende hardheden. Welk matras bij u hoort hangt volledig af van de mate ondersteuning die uw lichaam nodig heeft. Over het algemeen wordt er gezegd dat een matras waarbij uw wervelkolom horizontaal is geschikt voor u is. Maar hoe weet u wanneer dat zo is. In eerste instantie kan u op uw gevoel afgaan. En dat is helemaal geen verkeerd idee. Maar wanneer het komt bij een keuze van een matras kunt u zich beter laten adviseren door een adviseur slaapcomfort.

Kan je hierna nog steeds geen keuze maken. Dan is een spierspanningmeting misschien iets voor u. Hierbij wordt de spierspanning gemeten van de vier grote spieren in uw rug bij verschillende hardheden van het matras. Waarna er bepaald kan worden welk matras bij u past.

De slaapkamer

Uw slaapproblemen worden vaak in stand gehouden door psychische oorzaken. Stress, spanning en angsten. Maar een aangename slaapkamer is ook zeker een belangrijke factor voor een goede nachtrust.

Een slaapkamer is een plek waar u tot rust moet kunnen komen. Een plek waar u uitgerust wakker kan worden. Het is belangrijk dat uw slaapkamer een plek is waar u graag komt en niet ziet als een verplichting.

Slaapkamer slaaptips

Hier een aantal slaaptips die u vandaag nog kunt toe passen voor een betere nachtrust. Kies één slaaptip uit deze lijst en verander uw slaapkamer vandaag nog voor een beter nachtrust!

  1. Volledige duiternis. Een donkere slaapkamer zorgt ervoor dat uw hersenen ook echt denken dat het nacht is. Elk klein beetje licht kan voor verwarring zorgen. Zorg dat alle kleine lichtpuntjes zijn afgedekt (zoals een wekker). Zorg ervoor dat het licht van onder de deur afgedekt wordt. Ook licht van buitenaf kan voor verwarring zorgen.
    slaaptip
  2. Frisse slaapkamer. Zet een raampje open en doe de kachel uit. Frisse lucht en goede ventilatie heb je nodig voor een goede nachtrust. Een ideaal slaapkamer temperatuur is 18 graden Celsius.
  3. Geen telefoon naast je bed. Dit zorgt voor afleiding en licht. Het blauwe licht van de telefoon doet de hersenen denken dat het ochtend wordt. En dat willen we juist niet!
  4. Geen geluid. Verwijder een tikkende klok of andere apparaten die geluid maken. Nog steeds last van geluiden, overweeg het om met oordopjes te slapen.
  5. Schoon beddengoed. Fris en schoon beddengoed heeft u nodig voor een goede nachtrust. Dit zorgt voor comfort en ontspanning. Beddengoed van katoen of zijde werkt het beste. Was uw beddengoed eens in de twee weken.

Conclusie

U spendeert zo’n 1/3 van uw leven in de slaapkamer. De beste slaaptip is dan ook om niet te aarzelen om uw slaapkamer eens onder handen te nemen. Een slaapkamer met een ontspannen en kalme uitstraling heeft zeker effect op uw nachtrust.

Een fris matras zorgt voor meer comfort en is nodig voor een goede nachtrust. Een goed matras is niet ouder dan 10 jaar!

slaaptips

Vond je deze blog zinvol?
Deel mijn blog! (met één van de deelknoppen hieronder en help zo ook anderen)

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.