Nieuw bed kopen? Alle Tips & Trucs vind je hier!
Waar moet je op letten?
Hoeveel ondersteuning moet mijn matras bieden?

Een goed bed staat aan de basis van een goede nachtrust. Het is daarom belangrijk dat je een matras kiest die de juiste ondersteuning biedt, maar ook comfortabel ligt. Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw bed? Hieronder alle tips die je nodig hebt om de juiste aankoop te doen!

Bedbodem

Het belangrijkste van een bedbodem is dat deze ventileert. Een fris en goed geventileerd matras draagt bij aan de kwaliteit van jou nachtrust! Een bedbodem heeft niet veel invloed op het ligcomfort. Als je tevreden bent over je bedbodem hoef je deze dus niet perse te vernieuwen om het ligcomfort te verbeteren.

Wat voor soorten bedbodems zijn er

Boxsprings

Een boxspring is een combinatie van een bedbodem en een matras. Hij draagt het matras door middel van een verende constructie. Als bovenste laag heeft een boxspring vaak nog een topper, dit is voor de hygiëne van het matras.

Het matras

Een matras is een belangrijke investering. En daar moet je natuurlijk goed over nadenken.
Een goed matras kan slaapproblemen en rugklachten voorkomen. Er wordt gezegd dat een matras eens in de 8 a 10 jaar vervangen moet worden.
Maar waar moet je nou op letten bij een aankoop van een matras?

Het is belangrijk dat je jezelf goed laat informeren en de juiste vragen stelt.

Matrasvullingen

Hoe meer lagen een matras heeft des te beter. Ook weer zo een verkooppraatje!
Dit wordt vaak beweerd maar dit heeft niet iets te maken met de kwaliteit van het matras. Elk soort laag kan een verschillende mate comfort bieden. Maar meer lagen betekent niet perse meer comfort
Een matras kan opgebouwd zijn uit het volgende:

Al deze materialen hebben verschillende dichtheid en structuur, waardoor ze allemaal een verschillende mate comfort bieden.
Comfort is echt iets persoonlijks en is niet voor elk persoon hetzelfde. Sommige zullen een matras nodig hebben met meer lagen en andere hebben aan een enkel laags matras genoeg!

Matras bij rugpijn

Een goed matras kan rugklachten verminderen of zelfs voorkomen. Zelden is een matras de oorzaak van je rugklachten. Wanneer je in de ochtend op staat met rugklachten en die die nemen in verloop van de dag af? Dan wordt het tijd om te gaan kijken naar een ander matras!


nieuw matras kopen tips

Rugklachten die toenemen in bed komen vaak door een verkeerde houding en ondersteuning. Voor elk soort type slaper is een bepaalde ondersteuning van het matras gewenst.
Type slapers:

Direct rugpijn verminderen, Tips

Matras kopen via het internet

Een nieuw matras of nieuw bed kopen via het internet kan heel goed idee zijn. Vaak kan je prijzen heel goed met elkaar vergelijken. Maar hoe weet je nu of dit matras comforttabel en goed genoeg is voor jou.
Bekijk of het mogelijk is bij de verkoper of je het matras 30 dagen kan uitproberen en dat je deze mag retourneren als deze je niet bevalt.

Emma matras is het beste getest door de consumentenbond. Zeker een aanrader om een kijkje te nemen!

nieuw bed kopen

Ben je op zoek naar een nieuw matras en wil je niet al te veel uitgeven?

Dan kan ik je Duo Sleep aanraden. Zij zijn de beste in prijs en kwaliteit verhouding. Ik kan je zelfs blij maken met een tijdelijke actie code op de Scent of Nature producten: SCENT10

Ook hebben ze tijdelijk een korting van 10 procent op alle dekbedden.


nieuw matras kopen tips

Vond je deze blog zinvol?
Deel mijn blog! (met één van de deelknoppen hieronder en help zo ook anderen)

 

 

Heb jij slaapproblemen en wil je graag beter slapen?

Laat mij je helpen met de beste weg naar beter slapen

Vul hier je naam en email adres in.

Aanmelden is geheel gratis en je kunt

je op ieder moment afmelden.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.