Niet kunnen slapen is het ergste wat er is! Het is één van je primaire behoeftes en dat mag je je niet laten ontnemen.

Ben je vaak overdag slaperig, prikkelbaar en heb je moeite met concentreren? Lees dan snel verder!

Op Slecht slapen.net ben je op de juiste plek. In dit artikel wordt er waardevolle informatie en tips gegeven om van je slaapproblemen af te komen. We nemen afscheid van je prikkelbaarheid, slaapangst, concentratieproblemen en vergeetachtigheid. Niet kunnen slapen wordt verleden tijd!

Hoe niet kunnen slapen je eetpatroon beïnvloedt

Niet slapen of slecht slapen zorgt ervoor dat je slechter gaat eten.

Suikers in slecht eten zijn over het algemeen snelle koolhydraten. Dit betekent dat je hier ook snel energie van krijgt, iets waar je sterk naar verlangt als je niet of slecht geslapen hebt. Deze shot van energie is ook weer snel voorbij. Waardoor je jezelf lusteloos gaat voelen. En je weer op zoek gaat naar een snelle hap met snelle suikers. Een gevaarlijke cirkel waar je gemakkelijk in vast blijft zitten.

Wanneer je vermoeid en gefrustreerd bent is het veel gemakkelijker om fast food te bestellen of een zak chips te openen dan om een gezonde maaltijd voor jezelf klaar te maken.

”Vind een gezonde balans in je voeding”

niet kunnen slapen

Slecht slapen draagt bij aan slecht eten. Maar slecht eten draagt ook bij aan slecht slapen. Beide houden elkaar in stand en zorgen voor een negatieve cirkel.

Veel snelle suikers eten gedurende de dag zorgt ervoor dat je veel pieken en dalen hebt in je energieniveau. Na elke suiker dip maakt je lichaam stresshormonen aan om je uit deze suiker dip te halen. Stress draagt zeker niet bij aan een goede nachtrust. Het is belangrijk dat je probeert zo weinig mogelijk stresshormonen aan te maken. Daar gaat een goed voedingspatroon wel bij gepaard.

Doorbreek de negatieve cirkel

Het doorbreken van de negatieve cirkel is niet gemakkelijk, maar wel mogelijk! Het doel is om goed te slapen en daarvoor moet je ook goed eten. Net zoals slecht eten samenhangt met slecht slapen. Hangt goed eten samen met goed slapen.

Meer energie, beter concentreren, een goede gezondheid en nog veel meer ”life changing positives” staan je te wachten wanneer je de negatieve cirkel doorbreekt!

´´Slecht Slapen.net is 100% onafhankelijk en geeft eerlijke product adviezen
Wij promoten alleen producten waar wij volledig achter staan´´

In het 7 Stappen Plan wordt er uitgebreid verteld over voeding en hoe dit in relatie staat tot goed slapen. Het helpt je aan een goed voedingspatroon en daarmee ook aan beter slapen.

”Vergeet het slaapmutsje, Alcohol heeft een negatieve werking op je slaap” 

Stop met onnodig stressen

Presteren en je best doen is een eis in onze samenleving. Er wordt van je verwacht dat je op elk vlak uitblinkt. Op werk moet je presteren, in het gezin moet alles soepel verlopen en je moet er ook nog stralend uitzien! Mensen die al langere tijd kampen met ”niet kunnen slapen” willen er dan ook alles aan doen om dit op te lossen.

”Schrijf je to-do’s op! Dat brengt rust in je hoofd”

Presteren en in slaap vallen gaan helaas niet samen. Je kan niet je best doen om in slaap in te vallen. Hoe harder je het probeert des te harder je faalt.

Vechten tegen je slapeloosheid heeft alleen maar een averechts effect. En daarbij komt ook nog is dat je gaat malen in je hoofd. Je raakt gefrustreerd en lusteloos. Stop daar vandaag mee! Maar hoe?

Leg je neer bij het feit dat je slaapproblemen hebt. Het klinkt misschien vreemd, maar stoppen met niet kunnen slapenpiekeren om het feit dat je niet kan slapen scheelt al de helft. Dit lost niet al je slaapproblemen in één klap op en je zal echt nog wel is negatieve gedachtes hebben.

”Je kijkt vaak met angst vooruit naar de dag die voor je ligt”

”Je vraagt je vaak af hoe je leven eruit zal zien met meer energie”

Het heeft geen enkele zin om je hier tegen te verzetten. Leg je erbij neer! Dit scheelt al de helft!

 

Reken af met je angst

Ontwijk je slaapproblemen niet meer. Kom je angst voor het slapengaan onder ogen. Acceptatie is een moeilijke, maar belangrijke eerste stap. Slaappillen of goede borrel voor het slapengaan zijn trucjes om je angst niet te hoeven bevestigen. Een gezonde manier van slapengaan is het niet. Reken af met je angst vandaag! Het zal niet makkelijk worden om je angst aan te pakken. De vraag is wil je op deze manier doorgaan? Wil je op een natuurlijke gezonde manier afrekenen met je slaapproblemen? Jij bent de baas van je eigen lichaam, onderneem dan ook actie vandaag!

Doorbreek de negatieve cirkel vandaag!

Vraag jezelf af waarom ben je op deze website terecht gekomen?
Je wilt beter slapen, je nachtrust verbeteren, de dag vrolijk doorkomen. Uiteindelijk een gelukkiger mens zijn.

Je hebt twee keuzes. Je kan voor de makkelijke bekende weg kiezen. Eén die je al tijden zo afgaat. Ik kan je nu al vertellen er zal niks veranderen in je leven.

Of voor een nieuw pad. Waarbij je beter slaapt en meer uit je leven haalt!

” De voordelen van goed slapen zijn groot.
Je bent vrolijker, hebt meer zin in het leven en je ziet er ook nog is beter uit!”

Perfect Slapen dankzij het 7 Stappen Plan

Je hebt geen idee wat de beste manier is om te beginnen. En vooral hoe te beginnen. Je hebt wat informatie en technieken gezien de je erbij kunnen helpen.

Eén van de beste methodes is het 7 Stappen plan van William van der Klaauw.

William is Slaapdeskundige en hij verteld je op een gestructureerde manier hoe je van je slaapproblemen af komt.

Met het boek van William is niet kunnen slapen verleden tijd!

niet kunnen slapen

”Maak een keuze die je leven verandert”

Meer informatie over het 7 Stappen plan?

Duizenden mensen zijn je voor gegaan!

JA! IK WIL BETER SLAPEN

Vond je deze blog zinvol? Deel mijn blog! (met één van de deelknoppen hieronder en help zo ook anderen)


Een handige link naar het Gratis E-Book ”Kalmeer je gedachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.