Heb je de hele nacht niet geslapen?
Lees hier alles over de oorzaken en gevolgen!

De hele nacht niet slapen is niet heel erg gezond.  Als dit bij 1 nachtje blijft dan is dit niet erg. Misschien ben je niet op je best de volgende dag, maar zolang je geen middagdutje doet val je waarschijnlijk de volgende avond gemakkelijk in slaap.

Consequent hele nachten overslaan is niet goed voor je gezondheid. De gevolgen van langdurig slaaptekort zijn schrikbarend.

Slaapangst en slecht slapen houden elkaar in stand. Het is dan ook belangrijk om zo min mogelijk zorgen te hebben over je slaaptekort en geen slaapangst te creëren. Lees hieronder hoe dat moet!

 

” Je valt sneller in slaap”

 

DIRECT BETER SLAPEN!

Gemiddeld aantal uren slaap

Over het algemeen hebben volwassen 7-8 uur slaap per nacht nodig. Ieder mens is anders en daarbij ook de behoefte aan het aantal uren slaap. Sommige mensen kunnen makkelijk met minder uur slaap per nacht functioneren. Maar er zijn vanzelfsprekend ook mensen die behoefte hebben aan meer dan dit gemiddelde.

Hoe weet je hoeveel uur per dag slaap je nodig hebt? Slaapexpert Chris Winter afgestudeerd aan het Emory Institute of Medicine heeft een slaappraktijk in Virginia,US.
Hij zegt in een interview met Trouw ”Als iemand mij zegt acht uur per nacht slaap nodig te hebben en hij slaapt er consequent maar zes, dan vraag ik hem: hoe kom je dan aan het idee dat je acht uur nodig hebt? Ga dan wat later naar bed, of eerder op. Blijkbaar functioneer je met zes ook.”

 

´´Kalmeer je gedachten en val in slaap´´

 

1 nacht niet slapen niet het einde van de wereld

Een hele nacht niet geslapen is niet heel erg. In het ergste geval ben je minder geconcentreerd, minder spraakzaam of slaperig tijdens een vergadering (wanneer je knikkebolt in de auto wordt dit natuurlijk wel gevaarlijk).
Doe vooral geen middagdutje. Een middagdutje verstoort je slaapritme en zo heb je juist meer moeite om ’s avonds in slaap te vallen. Zolang je het eind van de avond haalt zonder veel koffie of snacks te nuttigen val je waarschijnlijk zo in slaap.

hele nacht niet geslapen

Slaap je consequent niet goed of helemaal niet, dan is dit natuurlijk wel een probleem en schaadt dit je gezondheid. Je huisarts informeren is geen slecht idee. Zelf heb ik dit boek gelezen en sindsdien slaap ik veel beter!

 

De klok rond zien gaan

In de letterlijke zin, ”een hele nacht niet slapen” is onmogelijk. Mensen met slaapproblemen hebben vaak niet door hoeveel ze slapen. De klok helemaal rond zien gaan is daarom ook nagenoeg onmogelijk. Ga jij maar is overdag 7-8 uur naar de klok kijken. Daar draai je helemaal van door.
Chris Winter vertelt in het interview met Trouw dat hij mensen in zijn slaappraktijk krijgt die vertellen dat ze hooguit 1 uur per nacht slapen. Wanneer zij mee doen aan een slaaponderzoek komt er toch uit dat ze veel meer slapen.

”Je slaapt meer dan je denkt”

 

Hoe komt het dan toch dat je het idee hebt dat je de hele nacht niet geslapen hebt?
Wanneer je hele nacht niet geslapenslaapangst, zorgen of last hebt van een andere oorzaken kan het zijn dat je veel slaapt in de lichte slaapfase en maar heel weinig in de diepe fase.
Het brein filtert deze lichte fase weg waardoor het lijkt of je heel de nacht wakker bent geweest. Je rust pas echt goed wanneer je slaapt in diepe slaap.
Om uit gerust wakker te kunnen worden en gezondheidsproblemen te voorkomen is het noodzakelijk hier iets aan te doen.

 

Elke nacht niet slapen

Slaap je consequent niet goed dan is dit een groot probleem en dit heeft ook zeker gevolgen voor je gezondheid.

Naast dat je vergeetachtig en humeurig wordt van te weinig slapen. Heeft het ook directe gevolgen voor je gezondheid.

Slecht slapen staat in hetzelfde straatje als gewichtstoename. Een schokkend feitje, 1 nacht geen slaap kan je BMI al laten stijgen.

Na een hele nacht niet geslapen te hebben zeggen mensen vaak tegen je ´´Wat zie jij er slecht uit´´ of ´´Wat zie jij er vermoeid uit´´.
Dit is niet zonder rede. Het vochtgehalte en de Ph-waarde daalt in je huid, waardoor je er eerder vermoeid en ouder eruit gaat zien.

In sommige gevallen is het niet onmogelijk dat je gaat hallucineren van slaaptekort. Een vrij extreem en gevaarlijk gevolg van slaaptekort.

Consequent slecht slapen verhoogt het risico op depressieve klachten. Het exacte verband tussen slapeloosheid en depressie is nog niet vastgesteld. Een feit is wel dat veel mensen met een depressie slecht slapen.

Andere gezondheidsproblemen waar een verhoogde kans op is door slaaptekort zijn:

Slaapangst

Sommige gevolgen van slaaptekort zijn best schokkend. Het laatst wat ik probeer te bereiken met dit artikel is je bang maken. Angst voor slapen zorgt er juist voor dat je slecht slaapt. Zo zorgt rust en ontspanning er vanzelfsprekend voor dat je beter slaapt.

” Angst voor het niet kunnen slapen is tegelijk de oorzaak ervan”

 

Probeer rustig te worden van het feit dat je vaak meer slaapt dan je denkt. Consequent slaaptekort kan zeker serieuze gevolgen hebben. Als je jouw slaapproblemen accepteert scheelt dit ook al veel kopzorgen. Rust en ontspanning in je hoofd zorgen ervoor dat je makkelijker in slaap valt.

 

Gerust naar bed dankzij het plan van William van der Klaauw?

Hele nachten niet slapen, slaaptekort en slecht in slaap vallen hebben zeker gevolgen voor je gezondheid. Wil je weer beter in slaap vallen en uit gerust wakker worden?

Lees het boek van William van der Klaauw. In het E-book Perfect Slapen In 7 Stappen rekent William eens en voor altijd af met je slaapproblemen.

”Haal meer uit je leven”

 

In het E-book (ook in hardcopy) Perfect Slapen In 7 Stappen legt William op een zeer duidelijke en gestructureerde manier uit hoe jij van je slapeloosheid af komt. Het is echt een eye-opening boek.

Wanneer je dit boek begint te lezen lukt het al om de eerste nacht beter te slapen.

slecht slapen

”Je kunt beter presteren”

 

JA! IK WIL BETER SLAPEN

 

Vond je deze blog zinvol? Deel mijn blog! (met één van de deelknoppen hieronder en help zo ook anderen)

Een handige link naar het Gratis E-Book ”Kalmeer je gedachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.