Ben jij ernstig op zoek naar bruikbare doorslaaptips? Wil je graag een ongestoorde nachtrust, maar weet je niet meer wat te doen? Op deze pagina zal ik je exact vertellen hoe jij voor een ongestoorde nachtrust kunt zorgen. Met deze 10 doorslaaptips slaap je zo de hele nacht door!

DE 10 BESTE DOORSLAAPTIPS

#1. Zet een raam open

Zet een raam open of zet de verwarming laag. Het is bewezen dat je beter slaapt wanneer je lichaam is afgekoeld. Een goed geventileerde kamer zorgt ervoor dat je lichaam gemakkelijker afkoelt. Je kan ook een hete douche nemen vlak voor het slapen. Denk erover na of je een shirt aantrekt. Wakker worden door koude schouders wil je ook niet.

doorslaaptips

#2. Een goed bed

Een goed bed staat aan de basis van een goede nachtrust. Het is daarom belangrijk dat je een bed hebt die de juiste ondersteuning biedt. Maar ook comfortabel aanvoelt.  Wil jij weten waaraan je bed moet voldoen? Lees dan deze slaaptip en ontdek waar jouw slaapkamer aan moet voldoen.

#3. Volledige duisternis

Een slaapkamer waar licht naar binnen komt, zorgt voor verwarring in de hersenen. Uw brein reageert actief op licht. Licht zorgt ervoor dat u wilt ontwaken. En dit willen we juist voorkomen. Er zijn veel momenten in uw slaap dat u onbewust iets lichter slaapt. Als er op zo een moment licht op u schijnt kan het lichaam wakker willen worden. Sluit uw slaapkamer dan ook volledig lichtdicht af.

#4. Geen telefoon in of naast het bed

Een telefoon kan gaan geluid, trillen of verlichting geven. Hier kunnen uw sensoren op reageren, zelfs wanneer u licht te slapen. Verwijder de telefoon dan ook uit uw slaapkamer. Gebruikt u uw telefoon als wekker. Koop dan een wekkertje.

#5 Geen geluiden

Heeft u een tikkende klok of andere apparaten aan staan die geluid maken. Zorg er dan voor dat u deze niet kan horen in de slaapkamer. Als u nog steeds last heeft van geluiden die u niet kan verwijderen. Overweeg dan eens oordopjes in te doen.

#6 Schoon beddengoed

Schoon beddengoed of een prettige pyjama kan het slaapcomfort aanzienlijk vergroten. Als tijdens het slapen te weinig comfort heeft kan u daar wakker van worden.

#7 Eet geen snacks voor het slapen

Snacks voor het slapen verstoren de nachtrust. Doordat er in snacks zout en zoetigheid. Zout verhoogd de bloeddruk. En zoet (suiker) verhoogt de insuline. Slecht slapen en slecht eten houden elkaar in stand. Vind hier een gezonde balans in. Wil je weten hoe dit komt? Lees het in deze blog, niet kunnen slapen.

doorslaaptips

#8 Geen alcohol voor het slapen

Alcohol lijkt een positief effect te hebben op het slapen. Maar niks is minder waar. Je valt er inderdaad sneller door in slaap. Maar in feite slaap je er onrustiger en een stuk korter door. Ben je benieuwd naar alle effecten van alcohol op je slaap. Lees dan het blog Moe na alcohol!

#9 Niet kunnen doorslapen door stress

Maak een To Do Lijst. Een belangrijke oorzaak van slecht slapen zijn steeds herhalende gedachtes. Je hebt zorgen of stress. Je bent bang dat je iets vergeet.

Doe jezelf een plezier en schrijf het op! Probeer vervolgens gelijk een oplossing te bedenken. Lukt dit niet? Dat is helemaal niet erg! Nu hoef je daar ook niet meer over te piekeren.

#10 Gegarandeerd succes!

Lukt het doorslapen maar een klein beetje beter of nog helemaal niet? Dan zitten jouw slaapproblemen toch dieper dan je zelf dacht. Wil je gegarandeerd de hele nacht kunnen doorslapen? Werken alle doorslaaptips niet bij jou? Gebruik dan het 7 Stappen Plan van William van der Klaauw!

HET 7 STAPPEN PLAN

Vond je dit artikel waardevol? Deel het artikel met één van de deelknoppen en help zo ook anderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.